Fashion industrie klaagt

Home / Blog nederlands / Fashion industrie klaagt
Fashion industrie klaagt

Covid heeft ons bewuster gemaakt. Gelukkig. Ook al is het absoluut geen leuke omstandigheid waarin we nu verkeren.

Maar bewuster worden van je leven, je lijf, je voeding, je gezondheid, je relatie en je talenten, dat is iets wat ik al sinds ik klein was mee bezig was, en vooral na het uitgeven van mijn eerste boek, propageer.

De kledingindustrie beklaagt zich. Geen omzet in het voorjaar en slechte uitverkoop resultaten nu. Vooral in landen waar het dragen van een masker verplicht is. En ja dat is natuurlijk ook wel logisch.

Kleding kopen is een emotie.

Het dragen van een mondkapje draagt niet bij om eens gezellig te gaan winkelen of kleding te passen in een winkel.

We hebben geen reden om uit te gaan, en dus ook geen nieuwe kleding nodig.

We hebben minder geld te besteden, omdat we geen werk meer hebben of omdat er angst voor de toekomst is.

We zijn ons bewuster geworden van het feit dat we niet elke keer een nieuwe collectie nodig hebben.

Ik zeg al jaren tegen mijn klanten: Je hebt minder miskopen en je koopt bewuster omdat je je persoonlijke DNA kent, dus je houdt geld over en..bewaar in ieder geval altijd de unieke stukken.

Items van suède en leer, of accessoires die belangrijk kunnen zijn in het verkrijgen van een totaal andere look zijn altijd handig. Leren-, katoenen- en (nep)bontkraagjes, riemen, broches, kettingen, ik bewaar de meeste. Ik heb zelfs riemen van 35 jaar geleden die ik droeg toen ik als Visual Merchadiser bij Inwear-Matinique werkzaam was.

Ik ging als tienermeisje ook op zolder bij mijn oma kijken wat er hing of lag. We droegen eind jaren 70 een tijdje de oude oma blousjes, en was je enorm hip ermee. Het was een kunst om die nog te vinden. En zonder dat je het wist was je duurzaam bezig.

 

Ik heb en draag van mijn oma’s nog steeds :

een shawl van 1968, een jas uit 1965 , een hoed van 1978, een tas uit 1982. Nog niet te spreken over de broches en oorbellen die van mijn moeder waren en uit de jaren 70, 80 en 90 stammen.

Ik zou zeggen, ontdek je eigen stijl door te weten welke kleur DNA je lichaam kent, en welke stijl bij je werk en bij jouw persoonlijkheid past!

Het is niet voor niets dat de vintage en kringloopwinkels weer enorm in trek zijn.

Het zijn juist deze unieke aparte accessoires die jou van een persoonlijkheid voorzien die niemand anders heeft.

Puur Slim Stijlvol – een bewuste lifestyle incl. free shipping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.