Gordon klaagt

Home / Blog engels / Gordon klaagt

 

Niet alleen Gordon klaagt, maar veel horeca gelegenheden klagen over de huidige corona maatregelen. Maar zoals voor elke ondernemer geldt, pas je businessplan aan bij veranderingen. Ik heb als ondernemer heel wat keren mijn strategie moeten veranderen omdat de markt niet meer openstond voor hetgeen ik te bieden had. Of omdat de markt ermee overspoeld werd. Maar ook een bankencrisis, een oorlog of een gezondheidssituatie (lees: biologische oorlogsvoering) kan een reden zijn om je businessplan en of producten of diensten aan te passen aan de situatie. Onderneem iets. Je bent ten slotte een “ondernemer”, toch?

De horeca klaagt omdat het meeste geld verdiend wordt tijdens de nachtelijke uurtjes, maar realiseer je dan als horeca ondernemer wel dat je mede verantwoordelijk bent voor de gezondheid van je klant.

Tot maart 2020 was het heel normaal om tot middernacht op te blijven om vervolgens tot in de vroege uurtjes op stap te mogen gaan. Wat veel jongeren niet weten is dat hierdoor:

Je hele cyclus wordt verstoord. Je werkt slapeloosheid, maar ook suikerverslaving in de hand. Als je moe bent en slecht of weinig slaapt, neem je energiedrankjes vol suiker of andere suikers die je dikker en ongezond maken. Meer alcohol die je lever niet ten goede komt en of je neemt drugs om maar aan het nachtelijk leven of de druk van buitenaf te kunnen voldoen. Vervolgens pak je een slaappil of andere middelen om jezelf toch een beetje slaap toe te eigenen. Wat dit alles met je lichaam doet vragen veel jongeren zich helemaal niet af.

Think out of the box en voel je verantwoordelijk. Leer de jeugd vroeger uit te gaan. Maak het weer hip dat je ook plezier kunt hebben van 19.00-24.00 uur.  En op zondag: Van 16:00 tot 22:00 uur. Men krijgt genoeg nachtrust, want iedereen is op tijd weer in bed wat bijdraagt aan een betere gezondheid.  De zondagen zijn weer gezellig. Minder reden tot internet impuls aankopen en of genotsmiddelen en meer sociale contacten en betere communicatie. 

Vind je dat je als ondernemer te weinig verdient, biedt dan andere diensten aan om klanten aan je te binden. Ben creatief, ben een ondernemer.

Dus Gordon, een tip: Ga zingen in een van je bars.

Angelique Broers

Ondernemer in een bewuste Lifestyle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.