Verbinding

Home / Blog nederlands / Verbinding
Verbinding

Ligt het aan mij of wil tegenwoordig niemand meer een verbinding aangaan. Is dit het nieuwe syndroom “fear of missing out”?

Wat is dat toch dat veel mensen niet meer echt “Ja” willen zeggen tegen dingen. Want als je ja zegt tegen iets, zeg je nee tegen iets anders. En wat nou als blijkt dat dat andere eigenlijk veel beter is. Heel eerlijk gezegd denk ik dat veel mensen de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt.
Klakkeloos worden er trends gevolgd, ook al passen ze totaal niet bij je. Voedsel trends schieten als paddenstoelen uit de grond. Vloggers kunnen roepen wat ze willen, iedereen neemt alles maar voor waar aan, ook al hebben ze totaal geen kennis van zaken.

Het lijkt wel of mensen eeuwig zoekende blijven. Een heel onrustig gevoel lijkt me dat. Doordat je altijd zoekend blijft is niks goed genoeg en is er altijd iets wat beter kan. Wat kan betekenen dat je compleet voorbijgaat aan jouw eigen innerlijke persoon. Deze wereld waarin inmiddels alles draait om de buitenkant om zien en gezien te worden. Imago’s worden gecreëerd. Ik houd zelf van authenticiteit. Ik vind niks mooier dan dat mensen echt zichzelf durven te zijn zonder zich wat aan te trekken van wat “men” ervan vindt. Zij zijn denk ik het meest gelukkig omdat zij zichzelf omarmen hoe ze zijn zich niks aantrekken van wat anderen van ze vinden en doen wat ze het allerleukst vinden, wars zijn van trends en dingen doen wat bij ze past.

Natuurlijk heb ik ook soms mijn onzekerheden en ben ik soms zoekende. Maar waarom is men eigenlijk onzeker? Omdat je misschien dingen net iets anders doet dan de rest of omdat je er net iets anders uitziet als de “norm”. Dit is heel erg menselijk. Maar eigenlijk zou je je er niks van aan moeten trekken. Als ik voor mezelf spreek heb ik een groot deel van mijn leven geleefd alsof het van een ander was. Dingen gedaan die totaal niet bij me passen en vooral relaties aangegaan die totaal niet bij me passen. Ik ben vast niet de enige die dit heeft meegemaakt.
Zou dit de reden zijn waarom mensen geen relatie meer aan durven gaan omdat ze steeds de verkeerde relaties aantrekken?  Of toch weer “de fear of missing out” en dus niet durven kiezen en echt voor iemand willen gaan. Want ja jij bent wel leuk, maar misschien kom ik morgen nog wel een veel leuker iemand tegen.

Ik denk dat dit komt doordat mensen de verbinding met zichzelf zijn verloren. Als je echt weet wie jij bent, zoals je bent,  wat je talenten zijn en wat je valkuilen zijn dan weet je ook wie er het beste bij je past.
Hoe vaak hoor je niet dat mensen altijd een bepaald type man/vrouw aantrekken en dit elke keer op een fiasco uitloopt. Dit heeft alles te maken met jouw innerlijk. Hoe goed ken jij jezelf? Relaties zijn leerprocessen. Je zult merken dat wanneer je jezelf beter kent, meer zelfverzekerd bent, je ook andere mensen gaat aantrekken. Personen echt leren kennen gaat niet door foto’s “scannen”.

In deze tijd is uiterlijk zo belangrijk geworden dat mensen niet meer verder willen kijken naar de persoon achter het gezicht en het lijf.  Behoorlijk oppervlakkig is het eigenlijk. Maar ook eerdere ervaringen in een relatie maken dat mensen zich niet meer willen binden. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst zou ik zeggen.  Dit geldt voor de positieve dingen uit het leven maar ook voor de negatieve. Als je te maken hebt gehad met bepaalde issues in je relatie is het belangrijk vooral naar jezelf te kijken.  Hoe onlogisch dit misschien ook klinkt. Je trekt niet voor niets bepaalde mensen aan of krijgt te maken met bepaalde eigenschappen van mensen.

Voordat je een nieuwe relatie aangaat is het belangrijk te weten hoe je zelf in elkaar zit, tegen welke blokkades je aanloopt en welke onzekerheden. Hoe zie jij jezelf en hoe kom je over?  Eerst aan jezelf werken voor dat je een nieuwe relatie aangaat is ons motto dan ook, maar wel op een puur slimme en stijlvolle manier. Meer informatie over onze werkwijze? Kijk eens op onze site: www.puresmartstylish.com of www.puurslimstijlvol.nl

Liefs Karen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.