Organiseer je garderobekast

Home / Ongecategoriseerd / Blog Angelique Broers / Organiseer je garderobekast
Organiseer je garderobekast

Organiseer je garderobekast.

Om goed, stijlvol en verzorgd voor de dag te komen,is het fijn als je garderobekast er ordelijk uit ziet. Dat werkt veel makkelijker en rustiger. Je hoeft namelijk niet steeds te zoeken naar het hemdje wat je perse aan wilt doen of de bijpassende schoenen. Is je kast opgeruimd? Dan is je hoofd ook opgeruimd. Het is een fengshui-regel die ik altijd blijf hanteren. Van tijd tot tijd je kasten eens goed uitmesten om de oude uitgebluste energie kwijt te raken en de nieuwe frisse energie te verwelkomen. Dat vergroot de kans op succes en men voelt zich er automatisch beter door.

Hoe begin je daaraan?
Simpel. Verwijder alle kleding die je niet meer draagt. Kleding die te oud, versleten, te groot of te klein is. Bij te grote kleding zou je nog kunnen kijken of het te vermaken valt, maar al het andere haal je lekker uit je kledingkast. Wees daar rigoureus in. Dat ruimt lekker op. Mijn regel is: als je een kledingstuk maar één keer gedragen hebt en vervolgens méér dan een jaar niet meer gedragen hebt, doe het dan weg. Wees eerlijk naar jezelf. Je zult zien dat het of je kleur, pasvorm of je stijl niet is. Geef ze bijvoorbeeld weg aan iemand die je er een plezier mee kan doen, of aan een goed doel, een opvangtehuis of verkoop ze aan een tweedehands winkel. Bewaar de oudere maar bijzondere accessoires of kledingstukken die je nog passen. Tijdloze kleding of accessoires zijn altijd handig. Daarmee creëer je een look die bij jou past, jou uniek maakt.

Ik zie vaak mensen die veel zijn afgevallen, of een ander imago en stijl wensen, die toch nog vast blijven houden aan het oude kleedpatroon. Dus de oude vertrouwde kleding die ze misschien nog wel eens nodig denken te hebben, blijft hangen in de kast. Ik zelf maak me hier soms ook schuldig aan, maar ik verhuis nogal eens, en die gebeurtenis gebruik ik meteen om “oude” spullen weer aan een ander weg te geven. Het dwingt me om mezelf een “nieuwe look te geven”, die meer van deze tijd is bij mijn levensstijl en bij het gewicht past dat ik nu heb.

Sommige vrouwen willen de “oude grote maten” koesteren alsof ze bang zijn om de nieuwe ‘ik’ te laten zien, of ze zijn bang dat ze het straks weer nodig zullen hebben, omdat ze toch wel weer zullen aankomen. Er zijn ook vrouwen die mijmeren over het gewicht wat ze hadden toen ze vijftien waren. Maar je moet niet willen dat je weer naar je oude vertrouwde “kindergewicht” toegaat, dit is niet gezond. Je lijf is volgroeid. Kijk naar de kleur bouw die je hebt. Het zegt je zoveel over je krachten, kwaliteiten en wat goed voor je is.

De basisregel voor een goed georganiseerde garderobe is om je vrijetijdskleding te scheiden van je gelegenheidskleding. Hang je chique jasjes ergens anders dan de meer casual jasjes. Dit geldt ook voor de blouses die je onder je eventueel kostuum draagt en de vrijetijdsblouses. Wanneer je je werkkleding apart houdt van je vrijetijdskleding, scheelt het je enorm in tijd wanneer je ’s ochtends in alle snelheid een outfit moet kiezen en moppert dat je te weinig kleding hebt om aan te trekken.

Probeer eens nieuwe kleur combinaties te maken en durf kleur aan je leven te geven. Draag niet altijd maar zwart.
Als je eenmaal ziet hoe super je eruit kunt zien met je nieuwe (kleurige)look, ga je complimenten krijgen en gaat genieten, elke dag weer.

One thought on “Organiseer je garderobekast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.