Online shoppen

Je droomt misschien van een garderobekast als die van Carrie Bradshaw van Sex and the City, maar realiseer je ook dat als je denkt dat kleding je blijdschap en genot oplevert dat dat ook enorme frustraties kan opleveren vooral bij online shoppen.

Cognitieve dissonantie of te wel twijfel gevoelens na aankoop. Steeds meer vrouwen lijden hier aan. Enerzijds door het feit dat er in de winkels genoeg te koop is maar veel vrouwen niet weten welke stijl bij ze past. Anderzijds door het internet. Men koopt steeds meer online, lekker veilig omdat niemand je koopgedrag en keuze’s ziet en dus kan ook niemand er over oordelen. Behalve je spiegel.

Als het fantastische jurkje wat zo mooi staat op de virtuele paspop over jouw lichaam zou moeten vallen, maar blijft steken op je mooie dijen of blijft hangen op je pronte borsten, kan men daar enorm onzeker van worden. Niet alleen als de maat niet goed blijkt te zijn maar ook als de kleur tegenvalt of de stijl van het jurkje. Vrouwen geven zichzelf ervan de schuld. Mannen geven de fabrikant de schuld.

Het lijkt zo makkelijk, lekker snel en handig online shoppen, maar online je complete outfit uitzoeken is moeilijk. Ik geef het toe. Ik heb het zelf een keer gedaan. Drie jaar geleden. Van de vijf artikelen die ik had uitgezocht heb ik er twee gehouden. En over beide items die ik wel nog in mijn kledingkast heb hangen ben ik nog steeds niet enthousiast maar ze zitten wel goed. En nu zou ik het toch moeten weten zou je denken. Ik weet waarom ik erover twijfel. Ik wilde eens wat anders uitproberen, maar…het is niet mijn stijl.

Twijfel jij over je stijl? Lees dan mijn boek of huur een personal shopper in. Je zult zien, je zult (bijna) nooit meer een miskoop doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.