Longcovid of Postcovid klachten

Home / Ongecategoriseerd / Blog Angelique Broers / Longcovid of Postcovid klachten
Deze week kwam ik op het internet een interessant forum tegen over long covid of nu postcovid. Ik woon in de bergen en dus mijn saturatie gehalte is een stuk minder, maar deze week zakte het toch wel naar zeer lage normen. 84 % in mijn slaap door mijn Iwatch waargenomen. Volgens het internet moet ik dringend naar het ziekenhuis maar ik zoek liever zelf dingen op en probeer mijzelf te helen. Dus ging op zoek op het internet en op die zelfde dag las ik toevallig een blog van iemand met longcovid of nu postcovid. Al die mensen die aan dit forum deelnamen en covid patiënten waren hadden last van een laag saturatie gehalte (zuurstof in je bloed) maar ze leden ook allemaal aan slapeloze nachten en pijnlijke spieren na het sporten. Wat er aan te doen was volgens hen die al heel wat doktoren hadden bezocht? Niets. Ze wisten het niet konden niet echt vinden wat nu de oorzaak was.
Nu las ik in dezelfde week in de krant dat Amsterdamse wetenschappers  een verschil hebben gevonden in het spierweefsel van mensen die aan (long) postcovid lijden en gezonde mensen. Het is een volgend puzzelstukje in de zoektocht naar de oorzaak van de langdurige klachten die sommigen overhouden aan een covid-besmetting.

Het postcovidsyndroom (voorheen bekend als long covid of langdurige covid) is een verzamelnaam voor langdurige klachten na een besmetting met het coronavirus.

Patiënten hebben bijvoorbeeld langer dan drie maanden last van vermoeidheid, geheugenproblemen, hoofdpijn, spierpijnen en duizeligheid. Naar schatting hebben tienduizenden tot honderdduizenden Nederlanders hier last van.

Onderzoekers van Amsterdam UMC en de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam hebben specifiek naar patiënten gekeken die meer last hebben van hun klachten nadat ze zich emotioneel of cognitief hebben ingespannen: post-exertionele malaise (PEM). Dat deden ze door mensen een kwartier lang zo hard mogelijk te laten fietsen.

Aan het onderzoek deden 25 mensen met postcovid mee en 21 gezonde mensen die wel covid hebben gehad, maar daarna volledig zijn hersteld. Een dag later werden bloed en een stukje spierweefsel afgenomen. Dit materiaal is vergeleken met materiaal dat een week voor de fietstest was afgenomen.

De onderzoekers ontdekten dat de schade in het spierweefsel bij mensen met postcovid groter is dan bij gezonde mensen. Daarnaast lijken hun mitochondriën het minder goed te doen. Mitochondriën zorgen voor energieproductie in cellen. Het is nog onduidelijk waarom de mitochondriën minder goed werken bij mensen met postcovid.

De wetenschappers vonden ook meer eiwitklontertjes tussen de spiercellen, maar ook daarvan is nog onduidelijk wat het betekent. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications.

Ik ging met dit artikel dus meteen naar mijn vriendin Dr. Zulia Frost, want zij heeft een Infrarood apparaat ontwikkeld die de mitochondriën een enorme boost kan geven. Het repareert en geneest door de mitochondriën te activeren, waardoor de cellen sneller regenereren. Rood licht activeert de mitochondriën en beïnvloedt op zijn beurt moleculen in onze cellen: adenosinetrifosfaat (ATP), reactieve zuurstofsoorten (ROS) en stikstofmonoxide (NO), die allemaal cruciaal zijn voor het genezingsproces van het lichaam.

Reden te meer om mijn Flexbeam nog vaker in te zetten. Wil jij af van je klachten en wil je meer informatie over dit wonderbaarlijke apparaat? Ga eens naar deze site en oordeel zelf.

flex beam
self healing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *