Stijlvol solliciteren

Home / Ongecategoriseerd / Blog Angelique Broers / Stijlvol solliciteren
Stijlvol solliciteren

Imago consult achterhaald?

In de afgelopen veertien jaren heb ik duizenden mensen, vooral vrouwen, mogen helpen om hun bewustwording door het eigen uiterlijk te stimuleren, aan de hand van een persoonlijk imago advies. Ik heb ik ze steeds op het hart gedrukt dat je je mooi van binnen moet voelen en ernaast mooi moet maken, vooral voor jezelf. Ben je bewust van je uiterlijk! Vooral bij een sollicitatie gesprek.

Vaak dragen vrouwen als ze gaan solliciteren een mantelpak of nette kleding om vervolgens later in spijkerbroek en sandalen op hun werk te verschijnen. Veel van mijn opdrachtgevers durven het personeel er niet op aan te spreken. Waarom niet? Misschien omdat ze zelf het slechte voorbeeld geven? Of bang zijn om niet geliefd meer te worden bij het personeel? Mijn ervaring leert dat dit vaak beide het geval is. Het is heel belangrijk het goede voorbeeld te geven qua uitstraling en uiterlijk, maar vooral ook door goed te communiceren en vooral te uiten waar je het niet mee eens bent en wat jij voor je bedrijf wilt. En de vrouwen willen eigenlijk heel graag weer de nette kleding aan naar het werk, maar zijn bang voor commentaar van de overige collega’s om te ambitieus over te komen.
Ik had het voorrecht om als preferred supplieer bij de Bank ING te mogen werken. Toen ik daar het contract kwam tekenen dacht ik dat ik op een metrostation zat en niet bij een bank. Je verwacht bankmensen in kostuum of mantelpak, ik zag echter een heel groot geitenwollen sokken gehalte. Ik ben nog even naar de receptie gelopen om te vragen of ik hier echt wel goed zat. Ik kon in eerste instantie wel huilen van deceptie maar ik glimlachte al snel want hier was veel werk te verrichten. Ook krijg ik vaak de opmerking:“ik zou wel eens sexy en uitdagend gekleed naar de vergadering willen gaan.” Mijn antwoord: Snap ik, moet je doen, zullen de mannen zeker leuk vinden. Maar verwacht niet dat ze iets van wat je zegt zullen onthouden of serieus nemen. Daarnaast zullen de vrouwen je een jaloerse blik toewerpen waardoor je misschien juist onzeker wordt”. Besef je dus wat deze kleding-overweging allemaal voor effecten kan hebben. Ze zijn misschien totaal niet wat je wilt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.