Empowerment dag

Empowerment dag
Trots op Saïda, een mooie jonge single vrouw met 2 kinderen die door ons de afgelopen weken is gecoacht. Lees hier haar eigen ervaring met Puur Slim Stijlvol, een bewuste lifestyle empowerment.
 
“Hoe goed ken ik mezelf?
Op 3 augustus 2018 kreeg ik van een goede vriendin de tip mee te doen met een Empowerment day.
Gelijk dacht ik, Why NOT? Tja zat al een poosje in het proces op zoek naar mezelf. En bijna zou ik 40 worden. De leeftijd dat ik mezelf beloofde dat ik dan wel wist welke kant mijn leven op zou gaan.
Single en happy en een trotse mama van 2 jongens van 14 en 5 jaar. En heb ook nog een leuke baan.
Nu terug kijkend wetende dat het leven onvoorspelbaar kan zijn.
Maar dat je wel veel zelf in de hand kan hebben.
Zo gezegd zo gedaan schreef ik maar de motivatie waarom ik nou mee wilde doen, aan de Empowerment day.
Tja had een moeilijk jaar achter de rug, gescheiden en maakte bepaalde keuzes waar ik niet meer onderuit kon. Maar tegelijkertijd al jaren mijn wens, minder werken en er voor de kids zijn, maar ook meer tijd voor mezelf en schreef erbij dat ik dit wel als een mooi cadeau zag, omdat ik op 12 september 40 zou worden.
Helemaal vergeten dat ik wel of niet uitgekozen zou worden.
Opende ik mijn mail op 3 september en las, “Gefeliciteerd!”
O nee dacht ik, maar tegelijkertijd dacht ik wat gaaf!
En zo begon het avontuur van wat blijkbaar zo heeft moeten zijn.
Ken je dat gevoel dat je denkt dit is geen toeval?
Ik kreeg het boek van Angelique Broers, “Puur slim en stijlvol”.
Soms heb je een boek waarin je jezelf herkent. Dit was een boek met, oo jaa? Zo kan je inderdaad ook naar jezelf kijken.
Wat voor type ben ik? Hoe kleed ik me en waarom? Welke boodschap wil ik ermee zenden? En waarom verschillen wij vrouwen zo erg van elkaar?
Reëel zou je zelf best heel veel kunnen bedenken. Maar door de huiswerk opdrachten die je kreeg van Karen en Angelique zet het je toch aan het denken.
En kun je zo leren hoe je heel simpel toch in kleine stapjes naar jezelf kan kijken.
Voor mij kwam dit heel goed uit. Tijdens de voorbereiding met de huiswerk opdrachten voor de Empowerment day op 29 september kreeg ik op 19 september de diagnose borstkanker en moest nog wat onderzoeken om op 25 september de definitieve diagnose te krijgen. De wereld leek ineens zo anders en even dacht ik, net dat ik dacht dat ik leerde wat ik nou wilde en wie ik was leek alles zo onwerkelijk en zo niet de moeite waard. Maar ik kreeg de ingeving wat het scenario ook werd ik mee moest blijven doen met de Empowerment day, door mijn kracht en geloof in Allah/ God wist ik dat niets zonder reden gebeurd, misschien noem jij het je spirituele geest of iets anders, mag allemaal wat mij betreft. Ik berichtte Angelique en Karen over wat er bij mij speelde en ik bleef de huiswerk opdrachten doen.

Op 25 september kreeg ik te horen dat het te behandelen is en dat we voor genezing gingen. Steeds meer zag ik dat ook dit weer iets is om me dichter bij mezelf te brengen. Wie ben ik en wat doe ik op deze mooie aardbol. Hoe kan ik nog een beter mens zijn voor mezelf en mijn medemens. Door de Empowerment day werd dit alleen maar krachtiger. Door meer naar mezelf te durven kijken. En ipv bang zijn voor kritiek, blij en trots te zijn wie ik ben. Je bent mooi zoals je geschapen bent. Niet minder dan een ander. Angelique en Karen deden dit op zo’n kalme en leuke manier door steeds te laten zien wat je kan hebben en waarom.
Een metamorfose door naar jezelf te kijken, letterlijk in de spiegel. We werden gestyled en gekleed. En zag een hele andere vrouw. Ik zeg niet dat ik ineens dacht, “Jaa!” Zo durf ik hierna ook te zijn. Met meer kleur en ander haar. Maar wat ik wel leerde was, dat je tegen jezelf kan zeggen, “WOW zo kan het ook!”
Als ik je van vrouw tot vrouw je een advies mag geven. Wacht niet te lang, en ga eens zo’n Empowerment Traject doen. Het is zo cliché gezegd, “Het is de moeite waard!”. Om straks wat er ook op je pad komt, en ik kan dat nu eenmaal zeggen, krijg geen spijt van wat je wel of niet hebt gedaan! Be your TRUE self! Liefs Saïda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.