Help mijn dokter wil mij veranderen

Home / Ongecategoriseerd / Blog Angelique Broers / Help mijn dokter wil mij veranderen
Help mijn dokter wil mij veranderen

Ik had een heel goede huisarts in België, maar de afstand van Andorra is te groot naar België. Dus ik heb een andere moeten zoeken want ook al genees ik mijzelf het liefst zelf, soms heb je wijze raad nodig van een huisarts. 

Ook nu heb ik eindelijk weer een goede huisarts. In Andorra. Maar dit is geen gewone huisarts. Hij heeft zich ook gespecialiseerd in mensen “mooier” maken. Trots prijken zijn diploma’s aan de muur. Puur uit interesse vraag ik hem waarom hijzelf geen botox gebruikt maar het wel anderen inspuit. Op die directe vraag (uiteraard van een Nederlandse) kan hij geen antwoord geven. Eerder, hij is geshockeerd door mijn constatering. Is het jullie trouwens opgevallen dat de Plastisch chirurgen zelf geen schoonheden zijn. Zou het pure frustratie zijn dat ze anderen wel “mooier” kunnen of willen maken?

Vol trots laat hij mij foto’s zien van wat er allemaal kan en hij probeert het toch voorzichtig:

“Weet je dat als je je slapen inspuit met een filler je er jonger uit kan zien”. 

Hij zegt het tegen de verkeerde persoon. Waarom zou ik een rond gezicht willen hebben, als dit niet de vorm van mijn gezicht is?  En..

Ik kreeg heel toevallig een aantal weken geleden nog te horen van een kennis, die overigens niet vies van plastische chirurgie is, of ik implantaten had. 

Oh jee, dacht ik nog, kan ze dat zo goed zien. Inderdaad heb ik helaas een implantaat. Ja, in mijn kaak geboord zodat er een kies op gezet kon worden. Helaas mijn kies moest eruit. En met een gat in mijn mond rondlopen was geen optie, dus de keuze was snel gemaakt. Er zou een implantaat in mijn mond komen.

Met trots liet ik haar mijn implantaat zien, nog wel een beetje beduusd over het feit dat ze dat zo snel gespot kon hebben.

Na 20 minuten mijn verhaal over hoe deze implantaat er letterlijk met een hamer is ingeslagen, om zich beter aan het bot te kunnen hechten, verteld te hebben, zei ze mij heel timide. “Ik bedoelde eigenlijk je jukbeen implantaten”. 

Hahaha ! Ik moest er hartelijk om lachen.“Gelukkig”  die zijn van mijzelf, vertelde ik met grote trots.

Van de miljarden mensen die op deze aarde rondlopen, is er geen een zoals jij. Je gezicht is je identiteitsbewijs. Je gezicht, met al haar kleuren, sproeten, vormen en rimpels. Met unieke gezichtsuitdrukkingen die emoties sneller en subtieler overbrengen dan woorden. Je gezicht dat voor iedereen zichtbaar is, tenzij je het vanwege je geloofsovertuiging bedekt of helaas nu door het dragen van een mondkapje tijdens deze corona crisis.

Het is een fascinerend onderdeel van het lichaam en we kijken bij een ontmoeting ook altijd eerst naar het gezicht. Een gezicht laat meer zien dan je zou verwachten. Als je begrijpt wat de vormen van het gezicht je kunnen vertellen, dan kun je zelfs bepaalde karaktereigenschappen ‘aflezen’. 

KIJK NAAR JE GEZICHT 

Kijk eens naar foto’s van Michael Jackson toen hij nog jong was: oranje structuur met een blauwe schattige neus. Hij had de kaken van een rood structuur. Breed, die een grote lichamelijke volharding lieten zien. Hij beet zich vast in een project. Hij wilde altijd daadkrachtig overkomen. Maar zijn kleine kinderlijke neus – veroorzaakt door het alsmaar eraan sleutelen tot er niets meer van over bleef – zorgde ervoor dat hij kind bleef en letterlijk en figuurlijk niet meer wilde groeien. Jammer van zo’n groot talent! 

Het schoonheidsideaal is niet hetzelfde als persoonlijke smaak
We hebben allemaal een persoonlijke smaak en dat is maar goed ook. Er zouden anders veel mensen als ‘niet ideaal’ bestempeld worden en we zouden allemaal op dezelfde partners vallen. Besef je wel wat je andere mensen toont via je gezicht. Al bestaat er niet zoiets als ideaal of lelijk, we zijn wel heel gevoelig voor de eerste indruk. Iemand die op het eerste gezicht misschien niet aan het schoonheidsideaal voldoet, maar wel vriendelijk en lief is, wordt eerder mooi gevonden. Iemand die aan het schoonheidsideaal voldoet, maar heel vervelend is, vindt men al gauw niet meer mooi. Als jij dus niet aan het huidige ideaal voldoet, betekent dit niet dat je bij niemand in de smaak zult vallen. Jouw markante gezicht valt waarschijnlijk juist op bij mensen omdat je verrassend en bijzonder bent! 

Symmetrisch en asymmetrisch 

Mooie gezichten zijn vaak symmetrisch, daarom vinden we deze ook aantrekkelijker. Echter, naarmate je ouder wordt, verandert de vorm van je gezicht door volumeverlies van de wangen én door je levenservaring. De linkerkant van je gezicht staat namelijk voor jezelf: hoe ga je met jezelf om? De rechterkant van je gezicht vertelt je alles over hoe je met de ander omgaat. 

Welke kant van je gezicht is boller, of juist ingevallen? Vaak is een gezicht niet symmetrisch en dat komt puur door wat je hebt meegemaakt in je leven. Als je linkerkant meer ingevallen is, dan kan het zijn dat je liever voor de ander bent dan voor jezelf. Natuurlijk kun je dat verhelpen met injectables, maar zou het ook een optie kunnen zijn om eens wat liever voor jezelf te zijn? Een stuk veiliger en goedkoper bovendien. Kijk maar eens goed naar je gezicht, heb ik gelijk? 

Overigens mijn ingevallen slapen heb ik al vanaf mijn jeugd. Kijk maar op de foto’s.

Wat betekent dit? Dat ik mij heel snel aanpas aan een situatie of aan iemand. 

En…. Dat mijn jukbeenderen meer tot uiting komen! 

“Schoonheid bestaat
louter in de geest die haar beschouwt:
en iedere geest neemt een andere schoonheid waar.”
David Hume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.